Random II

by - Sunday, February 02, 2014

Tadi baking untuk kali kedua sepanjang 17 tahun 2 bulan lebih aku hidup. Hoho sebab tu jadi batak jap. Dari dulu teringin nak baking. Yelah, kawan kawan lain dah baking berjuta kali. Jealous jugak aku tengok.

So one day, kitaorang (aku, mama and makcik aku) pergi Giant untuk beli barang dapur. Dah alang alang tu, aku ajak beli barang untuk baking sekali. Kitaorang beli adunan yang tinggal masukkan telur and air tu je. Nak buat adunan sendiri tak reti pulak en -.-

Balik rumah semangat gila nak baking. First time baking kan; so semangat dia lain macam sikit. Haha. But then bila dah siap campur and kacau semua ingredients. Baru kitaorang perasan yang adunan tu actly untuk buat brownies. And I was like .... ((speechless)) Aku tak suka brownies :( Rugi je aku semangat nak baking tapi aku tak makan. Hmm hmm.

Hancur luluh hati wa. Tsk tsk

Tadi baking sponge cake pulak. And menjadi ! Hehehe.

********************

Ohh semalam aku tak boleh tidur. So around 4 a.m aku bukak youtube. Nak tengok apa kat situ pun aku tak tau. Tapi sebab bosan sangat, aku pun layan je lah.

Tetiba terdetik hati aku untuk tengok video Mualaf memeluk Islam. Setiap Mualaf yang diajar untuk ucap khalimah Syahadah semuanya menangis. Aku pun terikut ikut menangis sekali -____________________- hahaha menangis terharu mungkin.

And ada satu video aku tengok. Aku dengar satu ayat yang sangat deep (deep?).

"This sister want to say the syahadah quickly so that she can pray quickly."

Aku kata deep sebab, even orang yang baru berjinak jinak dengan Islam pun beriya nak solat. Tapi kita yang dah memang dilahirkan Islam ni malas nak solat. Malu :(

By the way, ini quote paling aku suka ^^

"When you become a Muslim, you lose friends but you get brothers"-Mualaf

That's all to share. Bye uolls.

6 Comment (s)

  1. sorry lambat tadi tgok One Piece XDD ahaha~

    btw wow.. baking.. suke2.. (suke makan je) XDD

    kan3.. kita nih yg lahir2 dalam Islam pun tak reti2 lagi...

    huhuhu...

    ReplyDelete
  2. brownies sedap what.
    hahaha. ee ni pulak dari dulu memang suka ajak mak, sama sama nak baking.
    mula mula ee ada lah. lama lama tinggal mak sorang.
    hahahahaha =D

    ReplyDelete
  3. @Junkyo Hikari: aip makan je kerja nanti gemok oh :O haha

    @Bunda: terima kasih sudi ziarah saya :)

    @Nurulee: ni baking saya yang kena buat semua. mak tolong tengok je T.T

    ReplyDelete
  4. aiseehhh~ brownies pun brownies laa. janji shedap :DD

    ReplyDelete
  5. ahahaha... kalau nak buat keja baking2 neyh mmg malas XDD ahahaha
    aip kapten XD tapi tak gemok2 pun lagi nih XDD ahahaha

    ReplyDelete