Long sighhhh

by - Tuesday, February 18, 2014


Hari ni aku dapat surat daripada Jabatan Pengurusan Siswazah. Aku tak tau lah benda ni is a scam or not. Dulu kawan aku ada dapat tawaran pergi temuduga. And dia kata tawaran tu actually tipu je. But this offer dapat tajaan Mara. And my father has some kind of weird addiction towards Mara. Yknow what I mean? Waktu nak masuk form 1 dulu, ayah semangat gila suruh aku masuk Mrsm. But I got into SBP instead. Then bila dah habis sekolah menengah ni, ayah nak aku try dapatkan biasiswa Mara. Aku rasa ayah mesti paksa aku pergi interview ni. Hm

Unfortunately, aku tak minat courses yang diaorang offer. Aku nak sangat chemical engineering or something like that. And you know what, mama tak yakin aku boleh bawak engineering. Sedih bak hang T.T So now, I'm hesitating on which course I should take. Nak ambil akaun, ayah tak restu ((ceh, 'restu')). Mama suruh ambil medic. I HATE MEDIC. I HATE SCIENCE. *mengamuk* hahaha ha ha ha.

I accidentally sent a message untuk pengesahan kehadiran. Yeah, aku salah baca apa yang dia tulis dalam surat tu. Bila dapat feedback, baru aku faham sebenarnya mesej tu untuk confirmkan kita pergi interview tu -.- And I was like "Oh, what have I done?!" Arghhhh *hentak kepala*

I don't know what else to say or do. Need to calm myself. So, adios !

6 Comment (s)

  1. you know what masa UPSR, PMR sastera biasa je.. masuk SPM sains.. diploma amek business (tak pnah blajar pun kat skolah) XDD pastu degree ingat I want to take multimedia but tak dapat lah TT^TT

    btw why not you do istikharah.. you'll find the answer XDD hehe

    awww... scam ke tak gamaknya ye.. kalau btul gi je try.. XDD even course yg kita nak nak dye tak offer.. my mom always say like that to me XDD

    ReplyDelete
  2. Unfortunately, benda tu is actually a scam. haihh

    ReplyDelete
  3. haish.. sayangnya TT^TT
    takpe cuba lgi hehe

    ReplyDelete
  4. oh oh.. feel sorry for you.. hmm.. DD:

    ReplyDelete
  5. ee pun banyak dapat. and ayat yang sama somthg like tajaan Mara. scolarships. macam gitu lah.
    and i asked org yang lebih pro. and they said tht mende tu normally from private sector.
    actually masa dapat offer untuk study abroad dulu. ee pun duk confirm dia punya interview. last last malas nak pergi. takda apa pun jadi -D

    ReplyDelete
  6. haa... ape name tah yg abroad tuh ada dpat skali.. tapi mcm yg (nurul a.k.a ee) cakap private sector.. hehe ingatkan dapat pluang btul2 kat luar ngara ahaha XD

    btw sabow je lah puteri.. dugaan..

    tak dapat yg nih dapat yg lagi better XD insyaALlah

    ReplyDelete