Random IV

by - Thursday, April 10, 2014

So many things to say, so many topics to tell. Aku malas nak update banyak banyak kali, so aku sumbat semua dalam satu entry je. Hoho.


Semalam.
Sepatutnya malam semalam me and my mom pergi KL sebab beliau ada kursus dekat area sana. Dan sepatutnya aku akan check in di sebuah hotel. (Takkan nak tidur dekat tepi jalan pulak en -.-) Memandangkan my mom kursus dekat tempat lain, so beliau tak check in di hotel yang sama dengan aku. Means aku tidur sorang sorang lah dekat hotel tu. Tapi disebabkan aku ni penakut ya amat, ayah suggest aku ajak kawan kawan temankan aku tidur dekat hotel tu. And kawan kawan aku pun setuju nak temankan. (Omg, I love you guys! ) Aku dah eksaited kalah beruk dapat bananananana. Tak sabar nak lepas rindu with my gedikz girlz.

Tapi...

"Kak, tak jadi pergi KL. Kursus dibatalkan."

And I was like..




Tak jadi pergi KL means tak dapat jumpa kawan. Tsk tsk. Sedih weh T.T  

Trolley.
Hari tu kitaorang gi Giant sebab nak beli barang rumah. Setiap kali pergi Giant, aku memang automatically jadi tukang bawak trolley yang tak bertauliah -.- Sekali aku dapat trolley yang roda dia tak berapa nak betul. Peh, lenguh tangan wa nak handle trolley tu. 

Waktu parents aku tengah sibuk belek belek barang, aku tiba tiba terbayangkan- what if kalau nak bawak trolley pun kena ada lesen? Faham tak? Bayangkan kalau kita nak bawak trolley, kita kena ada lesen macam lesen memandu tu. Kalau takde lesen trolley, tak boleh bawak trolley. Can you imagine that? HAHA.

Muka sombong.
Semalam kitaorang dinner dekat Mac Donald. Time kitaorang dah habis makan, my mom suruh minta plastic dekat akak kaunter sebab kitaorang tak habis makan fries. Kalau aku, aku tinggal je fries dekat situ. Haha sebab aku tak suka makan fries. Tapi my mom nak tapau jugak fries tu. Tak elok membazir, katanya.

So sebagai anak yang taat, aku pun pergi lah minta plastik dekat kaunter. Then, bila aku sampai dekat meja balik, my mom kata muka aku muka sombong, tak senyum langsung. 


Aku dah cuba jadi se-peramah yang mungkin. Ai senyum okaayy. Ah, nevermind -.-

Computer test.
Sabtu ni In Shaa Allah aku pergi ambik ujian komputer. Wish me luck k. Hihi. Aku tak tau kenapa aku semangat sangat belajar buku undang undang tu. Time SPM dulu takdak pulak semangat cenggini. Hm harap harap lulus lah. Hehe. 


Bye.

15 Comment (s)

  1. hahaha . so what ye ? hehe . btw , good luck test comp nanti :)

    ReplyDelete
  2. good luck put for the comp test!

    ReplyDelete
  3. * gud luck puteri untuk test comp nnt :D

    ReplyDelete
  4. Salam my dear (^^,) Hehe...akak klu tiap2 kali baca entri puteri pun, akak akan tergelak sorang2 taw. Hahaha... Nice writing dear walaupun sumbat banyak2 dalam 1 entri...

    Btw, gudluck taw *hug*

    ReplyDelete
  5. kesian diaaa.. mesti dah excited kemahen kann.. btw, part muka sombong tu, ecah pernah kena tegur. tapi ecah jnis jalan menunduk. so mcm pelik je senyum sambik menunduk -.-

    ReplyDelete
  6. huwaaaa. it happens bila penat2 plan tapi tak jadi. mmg rasa nak nangis je.
    btw, all the best for the comp.test =D

    ReplyDelete
  7. good luck untuk computer test tu puteri :))

    ReplyDelete
  8. Haha, lawak betul part "sombong" tu btw Good luck untuk computer test tu :D

    ReplyDelete
  9. haha kelakar betui. btw goodluck puteri :)

    ReplyDelete
  10. paham perasaan bila kita esxited tetiba, hm hambar, hahaha
    part kena bawak trolley tuuuu. pffft kalau dapat trolley mcm hapee je lepastu barang banyak gila dalam trolley tu, fuhhh dugaan TT___TT

    ReplyDelete
  11. good luck untuk computer test tu ya..

    ReplyDelete
  12. my mom pun pernah kata muka sha nampak sombong -_- tak kan nak senyum memanjang kot? haishhh -.- LOL

    ReplyDelete