Uitm Seri Iskandar dan Uitm Tapah.

by - Monday, May 12, 2014

Result upu dah keluar. 10 Mei, pukul 12 lebih, aku baru gelabah nak on laptop bagai. Sms dah sent. Tapi aku yakin, mesti dia reply lambat. Menyampah lah nak kena tunggu tunggu ni. Nervous sangat sampai aku jadi moody -.- Takde kena mengena kan? Haha.

Waktu ni memang aku rasa bengang sampai aku rasa nak hempas hempas laptop. Berulang alik aku ke belakang sebab nak pastikan modem dah buka. Refresh banyak kali, but still tak boleh nak buka. Padahal internet okay je.

Last last pergi ngadu dekat group blogger. Hahaha. Lepas tu diaorang bagi link lain. Sekali tekan je weehh. Thanks guys :*


Alhamdulillah. Dapat Uitm. Aku bukan nak sangat pun Uitm ni. Tapi sebab parents aku yang beria ria suruh aku masuk situ. Tup tup dapat pulak kan. Fuhh, memang aku terloncat loncat lepas tengok ni. Selalunya, kalau aku happy tahap beruk, aku terus lari dekat Mama. Konon nak kongsi kegembiraan. But that time, Mama pergi meeting. Ayah pulak tidur. So, aku pun lompat sorang sorang tanpa peneman macam perempuan gila sebab excited sangat dapat apa yang parents aku harapkan.

Ramai jugak kawan aku dapat Uitm. Buddyz takkan terpisah aku pun dapat Uitm. Senang cerita, kalau aku tanya "weh, dapat mana?" most of 'em jawab Uitm.

Tadi check dapat kampus mana. Mula mula aku tak tau nak check dekat website mana. So I assumed that boleh check kampus bila 17 haribulan nanti. Then terus pergi balik kampung dengan hati yang still paranoid nak tau aku dapat kampus dekat mana.

Tak tau kenapa bila dah sampai kampung, aku tergerak hati nak on mobile data. Dapat wasep dari group buddyz takkan terpisah. Una (salah seorang buddyz takkan terpisah) hantar screenshot yang beliau dapat Uitm Arau. Jauh sangat. Aku dah letak harapan, nak sama kampus dengan dia T^T

Mohon abaikan typo.
Setelah penat lelah kawan aku ni bagi explanation, aku pun cepat cepat buka google and blablabla. Dan ini lah hasilnya. Acewah.

Aku check waktu dekat kampung pakai phone je. Tapi sekarang dah dekat rumah, aku ambik screenshot pakai laptop. Baru puas nak tengok, ye dak? Haha.

And again, aku happy sampai terloncat loncat. Buat malu atok aku je ada cucu gila macam aku ni. Happy sebab memang parents aku nak sangat aku masuk kampus situ. Parents aku target antara dua kampus tu. Syukur, aku dapat dua dua sekali. Haha.

Tengok, semangat kan aku accept tawaran tu. Waktu tu aku mengharapkan belas ihsan Mama bagi pinjam phone beliau. Phone aku baru on data tak sampai 5 minit, dah telan kredit aku sampai RM10 -.- Dasar Maxis! 

Actually Ayah suruh tunggu balik rumah and check pakai laptop. Ayah kata, "screen besar boleh tengok clear sikit. tunggu dulu." Tapi ayah bagitau lambat sangat. Jari aku dah tekan accept dah pun. Nasib baik tak kena maki dengan Ayah. Hahaha.

*****************
Tadi aku search sikit pasal Uitm Seri Iskandar apa semua tu. Tak tau kenapa aku rasa excited + tak sabar + cuak + nervous nak masuk situ nanti. Aku harap minggu orientasi dia takde lah bosan and teruk etc. Sebab aku dari dulu memang paling tak suka minggu orientasi or sesi bersuai kenal. Hm.

Sambil tu, aku list kan barang yang nak dibawa dan diperlukan nanti. Tetiba pula Ayah tutup lampu -.- Haih, aku malas nak bangun dari katil. Sambung menulis sambil ditemani cahaya laptop dan phone. Teringat pulak waktu buat homework dekat asrama dulu. Hihi. Aku taknak tulis esok sebab aku takut nanti aku lupa. Aku kan nyanyuk.

Anyway, doakan aku survive. HAHA.

Bye.

p/s: handsome tak background wasep aku? hahahaha.

30 Comment (s)

  1. hhaihai , tahniaahhh dapat uitm . paling best bila dpt ape yang kite nak nak ? saya pun tak suke orientasi heheheeeee :):)

    ReplyDelete
  2. tahniah ye dik. next sem akak pindah tapah.. uitm tapah mmg utk budak2 fakulti perakaunan... (:

    ReplyDelete
  3. Congrats dear ;) jom jengok blog akak. Tips sambung belajar ;)

    ReplyDelete
  4. tahniah puteri,,study rerajin naaa

    ReplyDelete
  5. Tahniah puteri! Goodluck. Yg pnting dapat puaskan aty mak ayah kitakan.. Berkat doa mak ayah puteri la tu, tu yg dpat. Hehe ana tumpang gembira jugak. Muehehee

    ReplyDelete
  6. tahniah and wish you good luck and do your best =D

    ReplyDelete
  7. Waaahhhhh~ Tahniah kak, prmohonan diterima fuyoo fuyooo. All the best hihik. :D saye pulak yg rase tak sabar nak jadik besar. xp

    ReplyDelete
  8. Tengah buat research pasal future kampus ni dah terjumpa sorang geng tapah :3

    ReplyDelete
  9. mata tertumpu jap kat background wasep tu. hahaha. congrats puteri. kite tak dapat :'( tsk tsk all the best!

    ReplyDelete
  10. wah bertuahnyer dapat pegi, Fifi xdapat pegi :/

    ReplyDelete
  11. tahniah put. belajar ngan una rajin2 yerrr.. jangan jadi macam aku. satu pun tak dapat. doakan aku banyak-banyak. aku rindu gila kat korang.. sangat rindu. jangan lupa aku tau. kirim salam dengan yang lain.sayng korang.sedih nye aku tak dapat belajar ngan korang semua.bye

    ReplyDelete
  12. Yeay Sama Uitm Tapah. Boleh jumpa nanti ^^

    ReplyDelete
  13. puteri tahniahhh hehe :D belajar leklokk k :D

    ReplyDelete
  14. we got same course and place . haha :)

    ReplyDelete
  15. tahniah dear!
    mesti excited nak masuk u ni kan? hihi..

    ReplyDelete
  16. hi there puteri ! i'm wishing you all the best =D selamat maju jaya ! hahah.
    kat U nanti jgn nakal2 .
    peh. dah macam makcik dah ni.
    semoga berjaya disana !

    ReplyDelete
  17. Tahniah puteri ! :D Daya pun dapat uitm hehe.. Sama-sama laa kita budak uitm haha ><

    ReplyDelete
  18. Tahniah Puteri ! Nanti belajar rajin-rajin ea . Uitm di hatiku yeahhh ! XD

    ReplyDelete
  19. anda di tag ;)

    http://imashue.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-1.html

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. wahh bestnya! hehe. saya pun dapat uitm. tapi uitm puncak alam hihi

    ReplyDelete
  22. congrats. welcome tu seri iskandar. muehehe =D

    ReplyDelete
  23. tahniah puteri! good luck dekat uitm sana :DD

    ReplyDelete
  24. hi, anda ditag :)

    http://intansaffyna.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-shalimar.html

    ReplyDelete
  25. tahniah puteri. wish u all the best

    ReplyDelete
  26. wahh tahniah tau. hihi sedap nama awak.

    kakak farah sekarang belajar kat uitm seri iskandar, amik akaun.
    tapi kat sana ada banyak monyet. kena berhati-hati, hehe T__T

    ReplyDelete
  27. Tahniah! belajar elok-elok puteri!

    ReplyDelete